Eightfold
flow-image

Maak uw organisatie klaar voor de toekomst

Deze bron is gepubliceerd door Eightfold

Toonaangevende bedrijven bekijken hun personeelsbestand vanuit het oogpunt van vaardigheden om te helpen bij het werven, ontwikkelen en behouden van essentiële vaardigheden voor flexibiliteit en wendbaarheid. Recente ervaringen hebben ons geleerd hoe belangrijk het is te weten welke vaardigheden in een organisatie aanwezig zijn, hoe de vraag naar vaardigheden snel kan verschuiven met de markt, en hoe waardevol het is om bestaande werknemers in te zetten of te ontwikkelen om aan de veranderende behoeften te voldoen.De aandacht voor de ontwikkeling van vaardigheden moet worden geïntegreerd in het ontwerp van personeelsprogramma's die werving, ontwikkeling, mobiliteit en beloning stimuleren. In hun streven naar concurrentievoordeel, willen werkgevers in al hun programma's meer betalen voor hun vaardigheden.Waar begint uw betaal-voor-vaardigheden reis? Lees het nu om meer te weten te komen.

Download nu

box-icon-download

*vereiste velden

Please agree to the conditions

Door het aanvragen van deze bron, gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Uw gegevens worden beschermd door ons privacybeleid. Indien u verder nog vragen hebt, kunt u contact opnemen via dataprotection@headleymedia.com.

Gerelateerde categorieën HR-strategie, Leiderschapsstijlen, Verandering leiden, Verandermanagement, Benchmarken, Concurrentiestrategie, Strategische analyse, Strategie opstellen, Teammanagement, Uitvoerend management, Wervingsstrategieën, Prestatiebeheer, Leren & talentontwikkeling, Personeelstraining, Talentontwikkeling, Personeelsontwikkeling, Personeelsmotivatie, Personeelsprestaties, Trainingscursussen, Leiderschapsontwikkeling, Bedrijfsbreed leren, Integratie nieuw personeel, Talentmanagement